My Kitchen Inspirator

Približite se realizaciji svoje kuhinje iz snova: sačuvajte inspiracije, stilove i aparate.

Odštampajte svoju kolekciju i odnesite je Boschovom stručnjaku za kuhinje u vašoj blizini da biste završili planiranje.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Potpuno nova ili redizajnirana: pratite ovih sedam koraka kada planirate svoju kuhinju.

Kuhinja je središte vašeg doma. Bez obzira na to da li sanjate o tome da cela porodica ruča zajedno, da kuvate za svoje prijatelje kada vas posete ili jednostavno želite svoj lični, profesionalni prostor za kuvanje, saznajte više o tome kako da isplanirate savršenu kuhinju.

Pokreni My Kitchen Inspirator

1. korak: pronađite inspiraciju.

Pregledajte My Kitchen Inspirator, posetite veb lokacije sa dizajnima kuhinja ili kupite časopise o dizajnu enterijera da biste dobili prve ideje. Označite svoje omiljene stilove ili ih isecite i napravite kolaž onih koji vam se najviše sviđaju. Takođe pitajte prijatelje i porodicu za savet: šta se njima najviše sviđa kod njihovih kuhinja? Šta bi danas uradili drugačije? Zašto su izabrali te boje, oblik i aparate?

Pokreni My Kitchen Inspirator

2. korak: izaberite oblik, stil i boju.

Sada kada ste prikupili inspiraciju, informaije i ideje, konkretizujte svoj projekat: kakav raspored kuhinje bi odgovarao vašoj prostoriji, kakav se uklapa u vaš životni stil i domaćinstvo? Koje boje i stil odgovaraju vašem domu? Imajte na umu da treba da izaberete dizajn koji će vam odgovarati i u narednim godinama. Dizajner enterijera ili stručnjak za kuhinje pomoći će vam da donesete odluku.

Pokreni My Kitchen Inspirator

3. korak: uzmite mere.

Izmerite kuhinju i nacrtajte skicu prostorije. Pomoću milimetarskog papira možete nacrtati srazmernu skicu. Označite vrata, prozore i predmete kao što su cevi, ventili i radijatori. Nemojte zaboraviti na utičnice za napajanje, priključke za vodu i odvode – to je važno za kasniji raspored aparata. Ali ne brinite previše: vaš Bosch stručnjak za kuhinje će proći sa vama kroz mere da bi obavio konačnu proveru pre narudžbine.

Pokreni My Kitchen Inspirator

4. korak: izaberite aparate i odredite im mesto.

Pokušajte da sudoperu, ploču za kuvanje i frižider postavite u obliku trougla da biste kreirali najefikasniji radni prostor. Poređajte zajedno elemente koji koriste iste resurse, npr. sudopera i mašina za pranje sudova kod dovoda vode. Ergonomski raspored aparata, na primer postavljanje rerne u nivou očiju ili mašine za pranje sudova u nivou visine kolena postaje sve popularnije – i to s dobrim razlogom. Takođe uzmite u razmatranje manje uobičajene aparate, kao što su grejna fioka ili vinska vitrina – oduševiće vas praktičnost.

Pokreni My Kitchen Inspirator

5. korak: rasporedite kuhinjske elemente.

Za vašu kihinju je od suštinske važnosti da ima dosta prostora za skladištenje. Kada su vam predmeti uredno smešteni, bićete produktivniji. Zamislite gde će vam biti potrebni predmeti za kuvanje i u skladu s tim rasporedite svoje elemente. Tiganje, šerpe i pribor za kuvanje treba držati u blizini ploče za kuvanje i rerne. Tanjire, čaše i pribor za jelo, s druge strane, najbolje je postaviti u blizini mašine za pranje sudova, kako biste ih lakše raspremili posle pranja. Rešenja kao što su ostave na izvlačenje ili fioke za uglove u obliku slova V kreiraju prostor koji bi inače bio izgubljen.

Pokreni My Kitchen Inspirator

6. korak: izaberite radnu površinu.

Kada birate materijal radne površine, imajte na umu da je to deo kuhinje koji se najčešće koristi. Zato izaberite kvalitetne materijale koji se dobro slažu sa ostatkom kuhinje. Takođe razmislite o tome gde biste želeli da smestite male kuhinjske aparate, kao što je kuvalo za vodu ili toster. Možda biste želeli da razmislite o funkcionalnom, a atraktivnom elementu, kao što je proširenje radne površine da biste kreirali mali bar sto za doručak.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Klasična, moderna ili u seoskom stilu – kakve kuhinje volite? Istražite najpopularnije stilove.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Klasične kuhinje

Izaberite klasičan stil i imaćete vanvremensku kuhinju koja nikada ne izlazi iz mode.

 • Iskombinujte bele ili krem elemente sa neutralnim, nežnim bojama da biste kreirali atmosferu udobnosti.
 • Izaberite detalje u boji kao što su aparati od nerđajućeg čelika ili radnu površinu tamne boje.
 • Odlučite se za visokokvalitetne aparate da biste doživotno uživali.
 • Dodajte detalje kao što su viseće lampe ili Bosch frižider u retro stilu za jedinstven izgled.
Pokreni My Kitchen Inspirator

Moderne kuhinje

Izaberite moderan stil ako želite da vaša kuhinja bude elegantna.

 • Svođenje na neophodne elemente: jake horizontalne linije, industrijski detalji, bez ukrasa.
 • Izaberite vrata od ravnih panela i duboke fioke sa vratima koja se gurnu da bi se otvorila ili sa minimalističkim ručicama.
 • Odlučite se za ugradne aparate, npr. aparat za kafu ili mikrotalasna rerna za konzistentan izgled.
 • Dajte kuhinji prirodne tonove, detaljima izrađenim od materijala kao što je hrast ili škriljac.
Pokreni My Kitchen Inspirator

Kuhinje u seoskom stilu

Kada želite udobnu kuhinju sa rustičnim, nostalgičnim šarmom, izaberite seoski stil.

 • Odlučite se za tople boje, drvo i druge prirodne materijale, kao što je kamen.
 • Dajte joj tipičan izgled kolibe sa vratima sa izdignutim panelima i otvorenim policama.
 • Prekrijte ugradne aparate drvenim panelima da biste dobili neisprekidanu površinu.
 • Uzmite u razmatranje sudopere karakteristične za seoska domaćinstva, široke i posebno duboke.
Pokreni My Kitchen Inspirator

Pogledajte šta za vas znače različiti oblici kuhinja.

Izbor oblika definiše celokupan karakter vaše kuhinje. Dozvolite da vam pokažemo kakve pozitivne uticajte različite prostorije i oblici mogu imati na vaš boravak u domu:

Pokreni My Kitchen Inspirator

Jedan zid

Kuhinja sa jednim zidom sa jedne strane prostorije nudi efikasno rešenje u malim prostorima. Ali takođe je i elegantna opcija u većim kuhinjama, gde – u kombinaciji sa trpezarijskim stolom ili namještajem za opuštanje – čini savršenu kuhinju u kojoj se i obeduje.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Kuhinja sa elementima u nizu

Dva zida, jedno rešenje: kuhinja sa elementima u nizu koristi dva susedna zidina za maksimalno skladištenje u malim prostorijama. Ovakav raspored je odličan ako imate prozor na jednom kraju prostorije, a vrata na drugom. U većim, otvorenim prostorijama, druga radna površina može odvojiti orostor za kuvanje od dnevnog boravka.

Pokreni My Kitchen Inspirator

L-oblik

Kuhinja L-oblika se sastoji od dva susedna, perpendikularna zida i odlična je opcija za kuhinju u kojoj se i obeduje sa malim stolom i stolicama. Ovakav raspored u otvorenim kuhinjama omogućava vođenje razgovora i druženje.

Pokreni My Kitchen Inspirator

U-oblik

Kuhinja U-oblika dizajnirana je za jednog primarnog kuvara. Efikasan raspored garantuje puno prostora za skladištenje i može funkcionisati u malom prostoru, kao i za profesionalnu upotrebu u većim kuhinjama, gde ga čak možete kombinovati i sa ostrvom.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Sa ostrvom

Ostrvo je jedan od najpopularnijih dizajna za preuređenje kuhinje – i veoma je fleksibilan. Može biti efikasno mesto za kuvanje i obedovanje ili primamljivo mesto za kuvanje sa prijateljima u intimnoj atmosferi.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Tehnologije koje vam olakšavaju život i pružaju više vremena da uživate u njemu.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Postanite glavni kuvar. Zahvaljujući tehnologijama PerfectBake i PerfectRoast, sve što treba da uradite je da pritisnete dugme.

Bez obzira na to da li pečete fenomenalnu tortu ili pripremate sočno pečenje, potrebni su vreme i veština. Sa našim rernama, ne morate da brinete o takvim stvarima. Zahvaljujući ugrađenom senzoru PerfectBake i sondi za meso PerfectRoast, sve što treba da uradite je priprema, a zatim se zavalite i uživajte u bezbrižnom kuvanju – vaša rerna će se pobrinuti za sve ostalo.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Pozdravite nekog ko voli da čisti: rerna sa pirolizom.

Čišćenje tamnih mrvica i mrlja iz unutrašnjosti rerne može biti iscrpljujuće i dugotrajno i to mnogo nakon što uspomene na ukusni obrok izblede. Ali ima dobrih vesti: zahvaljujući pirolizi, čišćenje rerne pripada prošlosti. Funkcija samočišćenja zagreva rernu na 480 °C i pretvara sve ostatke od pečenja ili grilovanja u pepeo. Sve što treba da uradite je da ga obrišete kuhinjskom krpom i spremni ste za sledeće kulinarsko iskustvo.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Kulinarsko savršenstvo na zahtev – zahvaljujući tehnologijama PerfectCook i PerfectFry.

Sočni odresci, povrće al dente i mleko koje jednostavno ne može da prekipi: bez obzira na to koliko su jela zahtevna, zahvaljujući tehnologijama PerfectFry i PerfectCook uspeh je praktično unapred programiran. Hrana se uvek kuva i prži na idealnoj temperaturi, čime se sprečava da ona zagori i prekipi i čuvaju se vitamini i ukusi. Zahvaljujući ovoj dvojici pomoćnika, možete savladati čak i zahtevna jela jednostavnim pritiskom na dugme.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Ukrotite plamenove: zahvaljujući tehnologiji FlameSelect, precizna kontrola je u vašim rukama.

Kada kuvate na plin, podešavanje plamena na tačan nivo je nešto sa čim čak i profesionalni kuvari ponekad imaju problema. FlameSelect je idealno rešenje za one koji vole da kuvaju na plin i koji žele da precizno podese toplotu. Sa devet nivoa plamena, pouzdano možete kuvati na odgovarajućoj toploti iznova i iznova. Tako će vaša jela biti uvek upravo onakva kakva očekujete.

Pokreni My Kitchen Inspirator

PerfectAir: para i neprijatni mirisi automatski nestaju kao rukom odneseni.

Bez obzira na to koliko se kuhinja zagreje, neće vam biti nelagodno u njoj. Senzor PerfectAir u našim kuhinjskim aspiratorima automatski podešava nivo snage za savršenu performansu ekstrakcije – bez obzira na to šta kuvate ili koliko pare se stvara. Pored toga, najtiši je što je to moguće: tihi motor usporava sa radom čim više nije potrebna potpuna snaga.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Očuvajte svežinu hrane do 3x duže pomoću tehnologije VitaFresh pro.

Svi želimo da se hranimo zdravo i više volimo svežu hranu punu vitamina i hranljivih sastojaka. Ali ko ima vremena za svakodnevnu kupovinu namirnica? Pomoću tehnologije VitaFresh pro vaša hrana ostaje sveža i bogata vitaminima do 3x duže zahvaljujući tehnologiji 0 C i optimalnim nivoima vlažnosti. To znači da možete da skladištite namirnice koje kupite jednom sedmično bez ikakvih briga. Zdrava ishrana je upravo postala lakša.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Pomoću tehnologije NoFrost, nikada više nećete morati da odmrzavate.

Ledeno doba je završeno. Funkcija NoFrost sprečava kondenzaciju u uređaju i na vašoj hrani, tako da se led ne formira, što znači da odmrzavanje više nikada neće biti potrebno. Ne samo da time štedite vreme, već i električnu energiju, što je dobro za životnu sredinu.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Olakšano sušenje plastičnih sudova: neka to uradi vaša mašina za pranje sudova. Zahvaljujući tehnologiji PerfectDry zasnovanoj na Zeolithu.

Plastični sudovi su potpuno praktični: koristimo ih da odnesemo ručak u kancelariju, za izlete i za naše mališane. Ali kada je reč o njihovom pranju u mašini za pranje sudova, obično su na kraju mokri i moraju se sušiti ručno. Zahvaljujući tehnologiji PerfectDry zasnovanoj na Zeolithu, to je sada stvar prošlosti. Ona pretvara vlagu u topao vazduh, i njen snažan, ali blag 3D protok vazduha ravnomerno distribuira toplotu u mašini za pranje sudova za savršeno suvo posuđe i plastične kutije u svakom ciklusu.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Drvo, staklo ili brušeni čelik? Izaberite materijale za svoju kuhinju na osnovu izgleda koji želite da kreirate.

Kada birate materijale za kuhinju, ne birate samo površinu vašeg kuhinjskog prostora, već i karakter kuhinje. Bez obzira na to da li želite da kreirate čist, uniforman izgled ili odlučite da mešate materijale, prikupili smo za vas neke korisne informacije.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Drvo za toplu atmosferu.

Drvene površine odmah stvaraju osećaj udobnosti i primamljivosti u kuhinji. Drvo se najbolje kombinuje sa drugim prirodnim materijalima, kao što je kamen, ali takođe možete praviti drugačije kombinacije, na primer sa belim akrilom visokog sjaja. Drvo nije pogodno samo za huhinjske elemente, već se sve više koristi i za podove u kuhinjama. Predstavlja dobru zamenu za pločice, toplo je pod nogama i prijatno za hodanje.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Brušeni čelik za profesionalan izgled.

Nerđajući čelik je najpoznatiji kao materijal koji se koristi u profesionalnim kuhinjama gde je otporan na toplotu, vlagu i čestu upotrebu. Iz istih razloga, takođe je dospeo u kuhinje u privatnim domovima. Odiše modernom, hladnom elegancijom i odaje izgled prostranosti. Odaberite aparate od nerđajućeg čelika kao detalje koji se ističu, odlučite se za radnu površinu ili čak za kihinjske elemente od brušenog čelika da biste kreirali industrijski izgled.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Staklo za providnost.

Staklo je vanvremenski klasičan materijal u kihinji. Kuhinjski elementi sa staklenim vratima pružaju savršen pregled svega što se nalazi unutra. To može da izgleda vrlo dekorativno, pogotovo kada se posuđe uklapa u boju vaše kuhinje, ali to takođe znači da uvek sve mora da bude savršeno uredno. Drugačiji pristup: zamenite obične pločice iza sudopere i šporeta staklenom površinom – vrlo je higijenska i lako se čisti.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Sintetički materijali za izdržljivost.

Vrata kuhinjskih elemenata izrađena od sintetičkih materijala ili MDF panela prekrivenih folijom, lakom ili akrilnim premazom odlikuju se visokom izdržljivošću i nezahtevnim održavanjem. Nude se u velikom opsegu boja, sa mat ili sjajnim završnim slojem. Bela, krem i siva su najuobičajenije boje, ali zašto ne biste pokušati da dodate neke naglašene detalje?

Pokreni My Kitchen Inspirator

Prirodni kamen za vanvremenski lep izgled.

Mermer, granit, škriljac i drugi prirodni kameni daju vašoj novoj kuhinji elegantan izgled. Dostupni su u širokom spektru boja i površina, ali imajte u vidu da kvalitet ima svoju cenu. Prirodni kamen se obično koristi kao radna površina, gde se isplati svojom otpornošću na rezove, ogrebotine, toplotu i tečnosti.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Beton za urbani kul izgled.

Podeljena mišljenja o betonu: za neke je siv i bez ukrasa, dok se drugima dopada baš iz tog razloga. Beton se uglavnom koristi kao radna površina u vrlo modernim i elegantnim kuhinjama, ali sada su dostupni i kuhinjski elementi sa betonskim izgledom. Površine idu od neobrađene do polirane, vrlo su karakterističnog izgleda i razvijaju jedinstvenu patinu tokom godina.

Pokreni My Kitchen Inspirator

Upotreba cookies

Cookies su mali tekstualni fajlovi koji se prenose preko web stranice servera na vaš hard disk. Na ovaj način, mi automatski primamo određene podatke kao što su IP adresa, pretraživač koji se koristi, operativni sistem na vašem računaru i vaša konekcija na internet.